PRIHLÁSENIE NOVINKY E-SHOP

Diskusia - WINDSURF - Trávová fina

» Návrat na prehľad tém

» Imrahil   
Imrahil
09.06.2020 22:50:03
Trávová fina

Neviete mi niekto poradiť s kúpou trávovej finy ?
Mám freeride/freerace plavák (Tabou Rocket Plus, 123 L.) s originál 42cm finou.
V článku (link) som sa dočítal že na môj typ freeride-wide plaváku najlepšie pasuje trávová fina o 4 až 5cm menšia ako originál fina (v mojom prípade by to bolo 37-38cm). :thinking:
Ďakujem za odpoveď.

https://www.surf-magazin.de/zubehoer/finnen/finnen-tuning-fuer-freerideboards--test-seegrasfinnen


» Pridaj príspevok k téme

Príspevky: 2         Výpis:    
ceco ceco   11.03.2021 o 09:18
 
RE: Trávová fina

Ako trávová fina mi funguje delta fina 18 ka. Na Rudla v rýchlosti aj tak nemám, ale okolo 55 som s ňou už šiel. Trávu odráža perfektne, aj drobné konáriky a mám pocit, že aj cez nejaký klacek som už nadskočil. Doska, šírka 60, litráž 93 :-) (a učí netlačiť zbytočne z boku na zadnú nohu). V tvojom prípade musí byť fina väčšia (135 l doska). Platí trávová fina - jazdíš, netrávová fina - oberáš trávu.


Rudla Rudla   18.06.2020 o 15:55
 
RE: Trávová fina

pokiaľ nemáš v pláne jazdiť v lete výhradne len na Kantíne, tak ti tú finu veľmi ani netreba. To všeobecné tvrdenie o dĺžke nie celkom platí, niektoré majú sklon väčší, niektoré menší. Dôležitá je podľa mňa celková plocha. Tiež som objednával podľa cm a prišiel mi taký kôl, že to ani nejazdím. Priprav sa na to, že jazdné vlastnosti dosky sa potom trochu zmenia. Rozhodnúť sa asi musíš sám, medzi peniazmi a tvojím chcením. Pokiaľ chceš využívať rýchlostný potenciál svojej dosky tak Lessacher carbon. Mám ju na slalomáku a funguje.


 
 

Pridaj diskusný príspevok k téme


Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.




» Pridaj diskusný príspevok k téme s prílohou