PRIHLÁSENIE NOVINKY E-SHOP

Nedeľná chladná Kráľová

» Návrat

Uverejnenil: 31.3.2020 14:57
Autor: Oliver Pestún, nick: Olivet 
Počet zobrazení: 2237

Nedeľa so severným prúdením a teplotou cez 10 stupňov a slniečko vytiahlo medvede z brlohov. Ale nie všetky. Balím sestre plavák a plachty, najmladšiemu synovi stan, karimatku a spacách a hurá za vetrom. Naozaj v šoku zostávam, keď vidím prichádzať na pletivo bieleho Tuaréga. Prišli aj chlapci z Piešťan.

Strojíme všetko veľké plachty, ale ako to už býva, Zajo mal o dva metre menšiu plachtu a navoskovaný plavák a naozaj mu to išlo dobre. Riki zrejme cez zimu pribral, lebo zlomil karbónové rahno hneď na úvod. Vietor bol výborný stabilný. Balím pomaličky veci a vychutnávam západ slnka. O tom , že deťom je najlepšie na čerstvom vzduchu vôbec nepochybujem. Synátor zaspal na zadnom sedadle okamžite. 

Pondelok je teplota o 10 stupňov nižšia, vietor veselý. Na pletive sa rozbaľuje aj môj brat, dáva kite veľkosť 3 m. Ja 4,7 /85. Prúdenie je severné a vietor značne nepokojný. Po ani nie hodine , presne na poludnie idem na slalom 90/6,4. Aj slniečko prišlo pozrieť. Vietor často menil smer S/SV/SZ. 6,4 bola dostatočným pohonom, o čom svedčí aj konečne tento rok prekonaná 50 kilometrová rýchlosť a hneď dva krát. Popoludní sa krásne vyjasnilo a so slniečkom to bolo radostnejšie.

 

Oliver Pestún




Galéria k článku


Počet: 4  




  

Diskusia


Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.
» Prihlásenie


K správe neboli pridané zatiaľ žiadne diskusné príspevky.

Facebook diskusia