PRIHLÁSENIE NOVINKY E-SHOP

Report zo spotov na Fuerteventure

» Návrat

Uverejnenil: 12.9.2021 9:11
Autor: Martin Madara, nick: Martin4 
Zdroj: YouTube
Počet zobrazení: 1353

Frederico Morisio nám prináša výborný report z najlepších spotov na Fuerteventure. Pri našom kvázi bezveternom počasí v auguste a septembri, je toto výborné osvieženie windsurfingových zručností. Začíname na Puerto Lajas a končíme na El Cotillo.

Fuerteventura je ostrov kde nájdeš výborné wave podmienky. V tomto videu sa dozvieš tipy a odporúčania načo si dávať pozor na týchto miestach. 

Kapitoly: 0:00 Intro 0:38
Spot 1: Puerto Lajas 3:08 - dobrý spot na severo a severovýchodný vietor, najlepši ráno alebo neskoro poobede až večer. Cez deň je vietor viac onshore, čo tomuto spotu veľmi nevyhovuje. Je to ľahký spot na učenie sa wave ridingu. 

Spot 2: Glass Beach 6:41 - fantastický spot na poobede aj večer. Keď je vietor veľmi silný severný vietor tak funguje celý deň. Keď je severno východný vietor, tak spot nefunguje, lebo je zakrytý Lanzarote, takže veľa vetra tam nepríde. Je to onshore spot, takže aj keď spadneš do vody, tak ťa prúd privedie až na pláž. Treba si však dávať pozor na vulkanické skaly, ktoré sú niekde na pobreží.

Spot 3: Punta Blanca 10:19 - spot na vietor zprava. Je to side on shore / on shore spot, ktorý funguje iba na severno východný vietor. Keď je tento vietor silný, tak je to výborné ihrisko na jumping, s krásnymi rampami. Keď je vietor slabý, tak spot je veľmi náročný, lebo vlny a prúd sú silnejšie. Takže sa tam najlepšie jazdí, keď je predpoveď na veľmi silný vietor. 

Spot 4: El Cotillo 11:05 - spot na severno západnom pobreží. Na tomto spote som nikdy nejazdil, ale stále keď som išiel okolo, tak ten spot nevyzeral veľmi lákavo. Ale mal by tam fungovať tiež severno východný vietor. 

No Wind Days - Hiking and Exploring Fuerteventura 12:46 Overall Impressions

 

Martin Madara




Diskusia


Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.
» Prihlásenie


K správe neboli pridané zatiaľ žiadne diskusné príspevky.

Facebook diskusia