PRIHLÁSENIE NOVINKY E-SHOP

3 naj kite spoty s hladkou vodou

» Návrat

Uverejnenil: 11.8.2020 7:23
Autor: SURFMAGAZIN.SK, nick: Martin4 
Zdroj: SURFMAGAZIN.SK
Počet zobrazení: 1259

V novej rubrike 3 Spoty vám budeme dávať tipy na najzaujímavejšie dostupné spoty s rôznymi podmienkami. Veď čo máte z dokonalého spotu na druhej strane zemegule a s astronomickou cenou letenky, však? Svoje obľúbené tipy vám prezradia najrôznejší kiteri, no v prvej časti som si dovolil chopiť sa pera ja a ponúknuť vám svoje tri najobľúbenejšie destinácie v Európe alebo neďaleko nej s perfektnou hladkou vodou vhodnou na freestyle.


Prasonissi, Grécko

Prasonissi je jeden z najlepších spotov na kiteboarding a v tom spočíva aj jeho hlavný problém – preplnenosť. Kituje sa buď na wave side, ktorá je fajn, ale flat side s hladkou vodou je pomerne malá, a tak sa rýchlo zaplní študentmi a kitermi. Ak sa vám ale podarí session skoro ráno a večer len s pár kamošmi, podobne ako ja si zamilujete tento spot s perfektným flatom a megastabilným vetrom.

Kedy: Letné mesiace jún až september. September je asi top, nakoľko je na spote menej ľudí.

Ako: Karavanom alebo autom a trajektom alebo lietadlom na ostrov Rodos, následne taxi. Spať sa dá v apartmánoch na pláži alebo ak chcete divočinu, tak v stanoch v kríkoch.

S čím: 9 m a 12 m

Cena: Ak spíte v stane, tak pomerne nízka :).

Párty faktor: 9/10 Na spote nie je žiadny klub, no popíja sa v skvelej atmosfére pred samoobsluhou na pláži.


Červené More, Egypt

Egypt si v posledných rokoch prešiel celkom turbulentným obdobím a mnoho ľudí sa sem stále obáva vycestovať. Faktom ale zostáva, že len ťažko budete v okolí Európy hľadať lepšie spoty na kiteboarding. Egypt ponúka veľmi stabilný vietor a nádherné Červené more doslova posiate unikátnymi spotmi. Strávil som tu štyri sezóny a stále sa sem rád vraciam. V Egypte som sa vďaka perfektným podmienkam naučil väčšinu svojich trikov. Na tie najlepšie podmienky odporúčam Soma Bay alebo El Gouna, kde je to super nielen pre vás, ale aj vašu nekitujúcu rodinku alebo spoločnosť.

Kedy: Celý rok

Ako: Najlacnejšie je asi kúpiť charterovú dovolenku do nejakého rezortu. Odporúčam Soma Bay alebo El Gouna, prípadne sa obráťte na Lukasha z Kite4Fun.

S čím: Okolo 10 m

Cena: V súčasnosti veľmi nízka, komplet dovolenku si kúpite aj za 300 eur.

Párty faktor: 6/10 Podľa toho, kde a ako. Je to moslimská krajina a párty má svoje limity. Raz ma z klubu vyhodili za to, že som robil na parkete break dance…


Lo Stagnone, Sicily

Ak chcete naozaj totálny flat, tak si to nasmerujte do obrovskej lagúny Lo Stagnone na severozápade Sicílie. Farba vody síce nie je ako z exotických plagátov, no bahno a riasy robia dokonalú zrkadlovú hladinu. Celá lagúna má plytkú vodu, takže je to ideálne na učenie. Ak sem prídete, neostávajte len pred kite centrom, kde to zvykne byť preplnené kitermi, odvážte sa pocestovať s kitom po lagúne a objaviť mnohé zaujímavé spoty. Vietor vie byť všelijaký − treba sa pripraviť na všetko a predpoveď funguje maximálne 3 dni dopredu, takže to musíte väčšinou jednoducho „risknúť“.

Kedy: Apríl až október. Vyhol by som sa prelomu augustu a septembra, z nejakého dôvodu je vtedy slabší vietor a plnka na spote.

Ako: Lietadlom z Prahy do Trapani (lety z Bratislavy boli prerušené). Najdružnejšiu atmosféru nájdete v českej škole Kiteseason.cz.

S čím: 10 m a 14 m

Cena: Letenka stojí okolo 100 – 200 eur a ubytovanie okolo 30 – 70 eur za deň. Jedlo stojí približne toľko, koľko u nás, akurát ovocie a zelenina sú lacnejšie.

Párty faktor: 7/10 Občas nejaké školy organizujú párty na pláži, no nie vždy sú vydarené. Bohatý nočný život je však v neďalekom meste Marsala.

SURFMAGAZIN.SK




Diskusia


Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.
» Prihlásenie


K správe neboli pridané zatiaľ žiadne diskusné príspevky.

Facebook diskusia