PRIHLÁSENIE NOVINKY E-SHOP

Test plachty Ezzy ZETA

» Návrat

Mali sme možnosť vyskúšať novú Ezzy Zeta 2018. Tu náš report.

Ponuka siaha od malých veľkostí do uragánu od 3,7m2, až po 6,8m2 pre chorvátsky Meastral či ľahké brízy na našich vodách. Všetky veľkosti majú 5 spír.

Keďže všetky Ezzy plachty sú natrimované priamo vo fabrike a označené pre správny trim na sťažni, ich natiahnutie a pripravenie do akcie ide rýchlo. Presne podľa označenia na plachte ju treba natiahnuť na sťažeň, následne stredná poloha na rahne, tiež podľa označenia. A hurá na vodu! Plachta skvele funguje v jednom trime, má mimoriadne široký rozsah vetra. Pri dodržaní základných ľahko zrozumiteľných označení pre trim nemáte čo pokaziť.

Zeta si prosí aj pre silný vietor natiahnuť ju v rahne s miernym profilom (bruchom), takto je aj strihaná, aby si zachovala istý predformovaný profil.

Aj vďaka tomu plachta ťahá výborne zospodu, pritom ale stále leží v rukách príjemne stabilne a ľahko, so zadefinovaným centrom ťahu, tento charakter si zachováva až do silného vetra, kedy by ste s bežnou komerčnou plachtou boli už dávno preplachtení.

Vďaka najkvlalitnejším použitým materiálom (žiadny monofilm, ako je nakoniec u Ezzy štandard) je plachta nielen ľahšia ako všetci ostatní konkurenti (použitý x-ply je ľahší, pevnejší a trvácnejší ako monifilmové plachty), ale aj v choppy podmienkach perfektne tlmí. Toto je v našich podmienkach tiež významná výhoda.

V manévroch leží v rukách ľahko a agilne. Predformovaný profil perfektne mení stranu, hneď po prehodení v halze ťahá na druhej strane, pritom bez akýchkoľvek kopancov a podobne. A to aj pri najväčšej veľkosti, Zeta je v ponuke až do 6,8m2.

Ezzy Zeta sa perfektne hodí na naše vody ako freeride-freemove plachta. Od mierne pokročilých, ktorí ešte len včera absolvovali základný kurz, cez surfistov učiacich sa vodný štart či power halzu a jej varianty, až po tých, čo sa odhodlajú vybrať sa do vĺn napr. na Fuerte či inam. Všade tam je Zeta vo svojich podmienkach a ponúka absolútne top jazdné vlastnosti. Ako aj vysoko nadpriemerné materiály a spracovanie.

Jedine špecializovaní slalomári a freestyle-isti sa majú dôvod rozhliadnuť napr. na modely Lion/Cheetah alebo Elite/Taka. Pre všetkých ostatných je Zeta veľmi dobrou univerzálnou voľbou, pokrývajúcou veľmi rôzne podmienky, stále v top forme.

Rovnako ako minulé roky, aj teraz testovali inštruktori z Board Academy.

Ezzy Zeta drží aj v tomto modelovom roku latku veľmi vysoko, nadvazuje na perfektné výsledky - pozri napr. aj test z minulého roku TU

Mimochodom presne túto plachtu nedávno testoval aj test team najväčšieho windsurfového magazínu - nemeckého SURF-u. Plachta bola rovnako hodnotená ako excelentná, s vysoko nadštadardným spracovaním a jazdnými vlastnosťami. Vzhľadom na to, že na rozdiel od iných veľkých značiek, Ezzy nie je reklamným klientom magazínu, je to mimoriadny výsledok.

Vďaka dovozcovi CORNER board shop, ktorý zastupuje Ezzy pre český a slovenský trh, je možné sa k takto kvalitným plachtám dostať za mimoriadne zaujímavé ceny.

 

Ezzy Zeta v akcii

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Board Academy




Facebook diskusia